ADANA BAROSU FEKE’DE YARGILANAN MESLEKTAŞLARININ DURUŞMASINA KATILDI.

ADANA BAROSU FEKE’DE YARGILANAN MESLEKTAŞLARININ DURUŞMASINA KATILDI.

 

14.03.2018

Adana Barosu mensubu Av. Mustafa Zihni Çubukçu ve Hatay Barosu avukatlarından Hatice Tavşan’ın Feke Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen, Cumhurbaşkanına hakaret ettikleri iddiasıyla yargılandıkları duruşmaya Baro Başkanı Av. Veli Küçük, Başkan Yardımcısı Av. Sabahattin Gümüş, Kozan Adli Müzaheret Temsilcisi Av. Nebi Ocak ve Avukat Hakları Merkezi Başkanı Av. Volkan Hüseyin Ertem ile birlikte katıldı.

Av. Zihni Çubukçu ve Av. Hatice Tavşan savunmalarında, cumhurbaşkanına hakaret etmediklerini, yargı camiası içerisinde neredeyse şikayet etmediği kimse kalmayan ve kişisel husumetlerini yansıtan bir kişinin asılsız, dayanaksız, delilsiz iddiaları ile işbu davanın açıldığını ifade ederek, atılı suçu oluşturacak sözlerinin ve davranışlarının olmadığını beyan ederek, bu nedenlerle beraatlarını istediler.

Başka bir suçtan dolayı cezaevinde bulunan ihbarcı S.G.’nin Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBIS) ile bağlantı kurulamadığı için beyanları alınamadı. Mahkemece teknik arıza nedeniyle diğer beyanlar (ihbarcı ve tanık) alınamadığından eksikliklerin gelecek celse giderilmesi için duruşma 20 Mart 2018 günü saat:15.00’a bırakıldı.

Duruşmaya katılan Baro Başkanı Av. Veli Küçük ve avukatlar iddianamede ve davada müşteki olarak yer alan S.G.’nin dosyada ve uyap kayıtlarında ‘müşteki’ olarak değil, ‘ihbar eden’ olarak yer alması gerektiğini ifade ederek talepte bulundular. Bu talep mahkeme tarafından kabul edilerek dosya ve uyap kayıtları talebe göre düzeltildi

MUSTAFA DİNÇEL

NOVA MEDYA GRUP

YONETİM KURULU

BASKAN    YARDIMCISI

 

Halil İbrahim Dinçel

Gazeteci-Yazar aynı zamanda Siyaset Bilimci olan Halil İbrahim DİNÇEL 20 Kasım 1966 İstanbul’da doğdu. Yayın ve yayımcılık hayatına çok küçük yaşlarda ÖTÜKEN Dergisinin elden dağıtımı ile başlayan DİNÇEL ulusal olarak yayınlanan TÜRKELİ-BİZİM ANADOLU-YENİÇAĞ-ORTADOĞU-HERGÜN-MİLLET-AYYILDIZ Gazetelerinin yanında YÖR-TÜRK-2023-YENİ AVRASYA-ORKUN dergilerinin de uzun yıllar Çukurova bölge müdürlüklerini yaptı.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir