ADANA BAROSU DOĞANKENT ÇADIR BÖLGESİNDEKİ SURİYELİ MÜLTECİ ÇOCUKLARI ZİYARET ETTİ

ADANA BAROSU DOĞANKENT ÇADIR BÖLGESİNDEKİ SURİYELİ MÜLTECİ ÇOCUKLARI ZİYARET ETTİ

19.01.2018

Adana Barosu Mülteci Hakları Komisyon Başkanı Av. Selen Berna Ünlüatlı, çocuk tarım işçileri üzerine çalışmalar yapan Kalkınma Atölyesi çalışanları ile birlikte Doğankent bölgesinde Suriyeli mevsimlik tarım işçilerinin kaldığı çadır bölgesini ziyaret etti.

Komisyon Başkanı Av. Selen Berna Ünlüatlı, tarım işçilerinin çok kötü şartlarda yaşamak zorunda bırakıldığını belirterek, “Bölgede yaklaşık 200 çadır bulunmakta, her çadırda ortalama 6 kişi bulunuyor. Çadırlar tamamen derme çatma ve ne rüzgardan ne de soğuktan koruma ihtimali yok,tuvalet olarak etrafını bez parçaları ile çevirdikleri çukurları kullanıyorlar,kanalizasyon bulunmadığı gibi tüm pislik drenaj kanalları vasıtasıyla denize dökülmektedir” dedi.

“300 ÇOCUKTAN 40’I OKULA GİDEBİLMEKTEDİR”

Av. Ünlüatlı, su almak için mevcut 2 tane çeşmenin kullanıldığını, elektriğin ise çiftlik sahibi tarafından süzme sayaçla verildiğini ya da kaçak kullanılmak durumunda kalındığını ifade ederek, “En vahim olan konulardan biri de yaklaşık olarak 300 çocuğun ancak 40 tanesi okula gidebilmekte, çocukların ayakkabıları dahi bulunmamaktadır” diye konuştu.

 

Ülkemizdeki sığınmacıların geleceğinin hepimizi ilgilendirmekte olduğunu vurgulayan Av. Ünlüatlı, “Bu şekilde kayıp bir nesil oluşuyor. Bu durumdan toplum olarak olumsuz etkilenmemek ve sığınmacıların ülkemize entegre olabilmesini sağlamak adına çocukların eğitim hakkının ve asgari yaşam koşullarının sağlanması gerekiyor.

Adana Barosu olarak bölgemizdeki bu sorunun giderilmesi için üzerimize düşen vazifeyi yerine getirmeye hazırız” dedi.

MUSTAFA DİNÇEL

NOVA MEDYA GRUP

YONETİM KURULU

BAŞKAN YARDIMCISI

 

Halil İbrahim Dinçel

Gazeteci-Yazar aynı zamanda Siyaset Bilimci olan Halil İbrahim DİNÇEL 20 Kasım 1966 İstanbul’da doğdu. Yayın ve yayımcılık hayatına çok küçük yaşlarda ÖTÜKEN Dergisinin elden dağıtımı ile başlayan DİNÇEL ulusal olarak yayınlanan TÜRKELİ-BİZİM ANADOLU-YENİÇAĞ-ORTADOĞU-HERGÜN-MİLLET-AYYILDIZ Gazetelerinin yanında YÖR-TÜRK-2023-YENİ AVRASYA-ORKUN dergilerinin de uzun yıllar Çukurova bölge müdürlüklerini yaptı.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir