Acının En Güzel Hali

Şanlıurfa ile özdeşmiş olan İsotu tüm dünyaya duyurmak için bu yıl ikincisi düzenlenen Urfa İsot Festivali, İsot yemekleri programı ile devam etti.

36 çeşit İsot yemeğinin sunulduğu program renkli gösterilere ve damak tadına hitap ederken festivale katılan vatandaşlar yemekleri tatma imkânı buldu.

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi tarafından bu yıl ikincisi düzenlenen İsot Festivali devam ediyor. Buluşmaların Cumhuriyet tesislerindeki adreslerinde bu kez isot yemeklerinin sunumu yapıldı.

Yerli ve ulusal bir çok yayın kuruluşunun katıldığı programda bir açıklama yapan Başkan Nihat Çiftçi, “İsot’u Şanlıurfa’da bir mutfak öğesi olarak ve gastronominin hammaddesi olarak görüyoruz.

Şanlıurfa’nın 12 bin yıllık mutfağına en büyük lezzeti katan İsottur. İsot bizim için bir kültür öğesi, sebebi ise özellikle Eylül ayından Ekim sonuna kadar her evde bir canlılık var, her evde bir faaliyet var.

Tarlada hasat edilmiş İsot bu defa kadınlarımızın elinde güzel bir şekilde işlenilmeye başlayarak parçalanıyor, ardından evlerin damlarında serilerek güneşte kurutulmaya bırakılır.

Ardından Karacadağ Bazaltından yapılmış oyuklu tezgâhlarda ahşaptan yapılmış tokmaklarla bunu parçalarlar daha sonra zeytinyağı ile harmanlayıp demlenmeye bırakılırlar. Ardından elde edilen isotlar tarihi İpekyolu pazarında bulunan İsotçular çarşısında gelen misafirler için paketlenir ve en güzel parçamız olan mutfağımızda yer alır.

Yemeklerimiz ise sabah kahvaltıdan tutun gece yemiş olduğumuz çiğ köfteye kadar tüm yemeklerimizde kullanılır” diye konuştu.Ardından yemekler katılım gösteren vatandaşlara sunuldu.

İsottan yapılan her türlü yemeği tatma imkânı bulan vatandaşlar Şanlıurfa’da böylesine bir festival yaptıkları için Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi’ye teşekkür etti

 

 

 

EBRU BEKEN

NOVA MEDYA

GRUP BAŞKANI

Halil İbrahim Dinçel

Gazeteci-Yazar aynı zamanda Siyaset Bilimci olan Halil İbrahim DİNÇEL 20 Kasım 1966 İstanbul’da doğdu. Yayın ve yayımcılık hayatına çok küçük yaşlarda ÖTÜKEN Dergisinin elden dağıtımı ile başlayan DİNÇEL ulusal olarak yayınlanan TÜRKELİ-BİZİM ANADOLU-YENİÇAĞ-ORTADOĞU-HERGÜN-MİLLET-AYYILDIZ Gazetelerinin yanında YÖR-TÜRK-2023-YENİ AVRASYA-ORKUN dergilerinin de uzun yıllar Çukurova bölge müdürlüklerini yaptı.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir