AASSM’de Anadolu ezgileri yankılandı

“1 Festival İzmir” kapsamında Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi’nde gerçekleştirilen “Mevlana’dan Anadolu Ozanları” konseri, sadece kulaklara değil görsel şovuyla gözlere de hitap etti.

İzmir Büyükşehir Belediyesi Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi’nde (AASSM) düzenlenen “1 Festival İzmir” kapsamında gerçekleştirilen “Mevlana’dan Anadolu Ozanları”  konseri, izleyenleri adeta büyüledi. Anadolu eserlerini senfonik tınılarla birleştiren sanatçılar, sadece kulaklara değil görsel şovuyla gözlere de hitap etti.
Mevlana Simyaci Senfonik Şiiri, Sabri Tuluğ Tırpan tarafından 2007 ‘Mevlana Yılı’ dolayısıyla yazıldı. Mevlana ile benzeri bir yol haritasını günümüze taşıyan Paulo Coelho’nun Simyacı’sından esinlenerek yazdığı eser, Naci Özgüç yönetimindeki orkestra tarafından izleyenlerin beğenisine sunuldu. Kendisi de piyanoda yer alan sanatçıya Zara sesi, Okan Yalabık Mesnevi’den okuduğu pasajlar, Burcu Karadağ nefesi ve Su Güneş Mıhladız da modern sema gösterisi ile eşlik etti.
Konserin ilk bölümünde, bağlamada Türk Halk Müziği’nin güçlü yorumuyla öne çıkan ismi Erdal Erzincan ile piyanoda Sabri Tuluğ Tırpan, orkestra eşliğinde Erzincan’ın Bağlama Konçertosu ve Zara’nın da katılımıyla, Aşık Veysel bestesi Uzun İnce Bir Yoldayım’ı Tuluğ Tırpan’ın düzenlemesiyle sundu. İzmir’de kendini evinde gibi hissettiğini söyleyen Zara, “Topluma ışık tutan, bize yön veren ezgiler için görüşleriniz bizi çok heyecanlandırıyor. Türk müziğinin dünyaya açılma aşamasında biz de bu güzel çalışmayla umarım bir parça katkı koyabilmişizdir” şeklinde konuştu.
Bağlamada Türk Halk Müziği’nin güçlü yorumuyla öne çıkan ismi Erdal Erzincan, adeta “sazıyla dans ederek” herkesi kendine hayran bıraktı.

 

 

EBRU BEKEN

NOVA MEDYA

GRUP BAŞKANI

Halil İbrahim Dinçel

Gazeteci-Yazar aynı zamanda Siyaset Bilimci olan Halil İbrahim DİNÇEL 20 Kasım 1966 İstanbul’da doğdu. Yayın ve yayımcılık hayatına çok küçük yaşlarda ÖTÜKEN Dergisinin elden dağıtımı ile başlayan DİNÇEL ulusal olarak yayınlanan TÜRKELİ-BİZİM ANADOLU-YENİÇAĞ-ORTADOĞU-HERGÜN-MİLLET-AYYILDIZ Gazetelerinin yanında YÖR-TÜRK-2023-YENİ AVRASYA-ORKUN dergilerinin de uzun yıllar Çukurova bölge müdürlüklerini yaptı.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir