65 BİN KİŞİ BARIŞ, HUZUR VE KARDEŞLİK İÇİN KOŞTU, MERSİN TEK YÜREK OLDU

Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından bu yıl üçüncüsü gerçekleştirilen Uluslararası Mersin Maratonu koşuldu. Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz’ın ‘Haydi Sende Mersin’e Koş Mersin’de Koş’ çağrısı ile start alan maratonda 65 bin kişi barış, huzur ve kardeşlik için tek yürek oldu.

Her yıl katılımın katlanarak arttığı ve Mersinlilerin sabırsızlıkla beklediği Mersin Maratonu’nun üçüncüsü koşuldu. 42 km 195 metre, 15 km, 5 km Halk Koşusu, Tekerlekli İskemle yarışı, Çocuk Maratonu, Özel Sporcular Koşusu olmak üzere 6 koşunun start aldığı 3.Uluslararası Mersin Maratonu’nda 22 ülkeden toplam 940 atlet ter döktü.

Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan, Mersin Valisi Ali İhsan Su ve Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz ve Türkiye Atletizm Federasyonu Başkanı Fatih Çintımar’ın start vermesiyle başlayan 3.Uluslararası Mersin Maratonu’nda Mersin sokakları heyecanlı ve renkli bir yarışa sahne oldu.

Maratona gösterilen yoğun katılımdan duyduğu memnuniyeti ifade eden ve amaçlarına ulaştıklarını ifade eden Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, “Bugün burada gerçekten insanların heyecanı, insanların katılımı ve burada gördüğümüz manzara bizlerin umudunu daha da artırıyor. Tahminlerin üzerinde bir katılımın olması bizleri gelecek açısından umutlandırıyor. Zaten bizim amacımız, bu kentte yaşayan bütün insanları bir araya getirmek, birleştirmek, bütünleştirmek ve geleceğe huzur içinde, mutlu bir şekilde bakmalarını, yönelmelerini sağlamak. Gördüğümüz manzara, Mersin adına güzelliklerle dolu. Bütün katılımcılara, bu işe emek veren bütün arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum” dedi.

Atletler parkurda ter döktü

Uluslararası Atletizm Federasyonları Birliği’nin (IAAF) Yol Yarışları Kategorizasyonu’nda verdiği Bronz Kategori’nin (Bronz Label) hedeflendiği Mersin Maratonu’na 22 ülkeden XX elit sporcu katıldı. 5 parkurun yanı sıra düzenlenen Çocuk Maratonu ve Özel Sporcular Koşusu da maratonu renklendirdi. Forum AVM önünden başlayan maratonda sporcular yarışlarını yine Forum AVM’de tamamlarken, halk koşusu Dumlupınar Lisesi önünde son buldu.

3. Uluslararası Mersin Maratonu tekerlekli iskemle yarışı ile başladı. Maratonun 3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nde Engelli Sporcuların yarışı ile başlaması katılımcılardan büyük alkış topladı. Parkuru başarıyla tamamlayan atletlerden erkeklerde Birol Kamar 2 saat 20 dakika 28 saniye ile birinci, kadınlarda ise Zübeyde Süpürgeci 2 saat 14 dakika 8 saniye ile birinci oldu.

Çocuk maratonu ve özel sporcu koşusu renkli görüntülere sahne oldu

3. Uluslararası Mersin Maratonu’nda bu yıl yer alan Çocuk Koşusu ve Özel sporcular koşusu ise renkli görüntülere sahne oldu. Çocukların ve özel sporcuların yoğun ilgi gösterdiği maratonda kıyasıya mücadele eden çocukların performansları ve ailelerinin heyecanı görülmeye değerdi.

Mersin Maratonu’da bu yıl parkur rekoru kırıldı

Türkiye dâhil 22 ülkeden 169 sporcunun katıldığı 42 kilometre 195 metrelik maraton ise Forum Mersin Alışveriş Merkezi’nden, Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz’ın verdiği işaretle başladı. Tulumba Köprüsü istikametinde ilerleyen parkur, Adnan Menderes Bulvarı boyunca devam ettikten sonra başlangıç noktasında son buldu.

Vatandaşların parkur boyunca Türk bayrakları ile eşlik ettiği yarışta, erkeklerde ilk 3 sırayı Faslı ve Kenyalı sporcular aldı. Kenyalı atletler bu yıl birinciliği Faslı atlete kaptırdı. 42 km’de Faslı atlet Hassane Ahouchar 2 saat 11 dakika 21 saniye ile birinci olurken, ikincilik, üçüncülük ve dördüncülük ödülleri Kenyalı atletlerin oldu. Geçen yılın şampiyonu Kenyalı atlet Moses Too 2 saat 11 dakika 45 saniye ile ikinci, yine Kenyalı David Kiptui Tarus 2 saat 12 dakika 5 saniye ile üçüncü ve Joel Kipkogei Kimutai 2 saat 12 dakika 7 saniye ile dördüncü oldu.

42 km kadınlarda ise Kenyalı atlet Truphena Chepchirchir 2 saat 28 dakika 47 saniye saniye derecesiyle birinci olurken, Etiyopyalı atlet Alemitu Ajema Lema 2 saat 31 dakika 36 saniye ile ikinci, Sırbistanlı atlet Olivera Jevtic ise 2 saat 41 dakika 9 saniye ile üçüncü sırada yarışmayı tamamladı. 3.Uluslararası Mersin Maratonu 42 km’de birinci olan atletlerin dereceleri ile bu yıl parkur rekoru kırılmış oldu.

42 km 195 m Türk Sıralaması Erkeklerde Nuri Kömür 2 saat 27 dakika 30 saniye ile birinci, Üzeyir Söylemez 2 saat 29 dakika 11 saniye ile ikinci, Murat Kurtak 2 saat 33 dakika 47 saniye ile üçüncü oldu.

42 km 195 m Türk Sıralaması Kadınlarda Zuhal Kaya 3 saat 20 saniye ile birinci Nevin Şahin ise 3 saat 3 dakika 12 saniye derecesiyle ikinci oldu.

15 km koşusunda Kenyalı atletler birinciliği kimseye kaptırmadı

Toplam 770 atletin kıyasıya mücadele ettiği 15 km koşusunda ise her yıl önemli derecelere imza atan Kenyalı atletler birinciliği yine kimseye kaptırmadı. 15 Km koşusunda erkekler kategorisinde Kenyalı atlet Benard Cheruiyot Sang 44 dakika 17 saniyelik derece ile birinci oldu. Burindili atlet Thierry Ndikumwenayo 44 dakika 17 saniye ile ikinci, Kenyalı atlet Kimutai Kiplimo ise 44 dakika 50 saniye ile üçüncü oldu.

15 km Kadınlarda Kenyalı atlet Daisy Jeptoo Kimeli 48 dakika 41 saniye ile birinci oldu. Yine Kenyalı olan atlet Delvine Relin Meringor 48 dakika 52 saniye ile ikinci, Juliet Chekwel 53 dakika 10 saniye ile üçüncü oldu.

15 km Türk Sıralaması Erkeklerde Mert Girmaledesse 46 dakika 13 saniye ile birinci, Resul Çevik 47 dakika 50 saniye ile ikinci, Ayhan Sağlam ise 48 dakika 51 saniye ile üçüncü oldu.

15 km Türk Sıralaması Kadınlarda Şeyma Yıldız 53 dakika 38 saniye ile birinci, Sümeyye Erol 54 dakika 50 saniye ile ikinci, Demet Dinç ise 54 dakika 57 saniye ile üçüncü oldu.

Maratonun tamamlanmasının ardından düzenlenen ödül töreninde dereceye giren sporcular ödüllerini ve madalyalarını Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz ve protokol üyelerinin elinden aldı.

HALİL İBRAHİM DİNÇEL

NOVA MEDYA GRUP

YÖNETİM KURULU BAŞKANI

Halil İbrahim Dinçel

Gazeteci-Yazar aynı zamanda Siyaset Bilimci olan Halil İbrahim DİNÇEL 20 Kasım 1966 İstanbul’da doğdu. Yayın ve yayımcılık hayatına çok küçük yaşlarda ÖTÜKEN Dergisinin elden dağıtımı ile başlayan DİNÇEL ulusal olarak yayınlanan TÜRKELİ-BİZİM ANADOLU-YENİÇAĞ-ORTADOĞU-HERGÜN-MİLLET-AYYILDIZ Gazetelerinin yanında YÖR-TÜRK-2023-YENİ AVRASYA-ORKUN dergilerinin de uzun yıllar Çukurova bölge müdürlüklerini yaptı.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir