62’ncisi sanat yılında ilk klibini çekti

Abdurrahman Yağdıran, eşsiz eseri Beni Her Gün Taşıyanlar’a klip çekti
Türk halk müziğine eşsiz eserler kazandıran Adanalı bestekar Abdurrahman Yağdıran, 62’inci sanat yılında söz ve müziği kendisine ait “Beni Her Gün Taşıyanlar” isimli şarkısınavideo klip çekti. 85 yaşındaki Abdurrahman Yağdıran, ilk video klibinin DVD’sini kendisini bu çalışma için teşvik eden gençlik arkadaşı MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü’ye hediye etti.
BAHÇELİ’NİN TEŞVİKİYLE KAMERA KARŞISINA GEÇTİ
‘Adana Yollarında Pamuklar Dallarında’ türküsüyle hafızalarda iz bırakan ve Adana Büyükşehir Belediyesi Konservatuarı’nda uzun yıllar eğitmenlik yapan 85 yaşındaki Abdurrahman Yağdıran, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin isteği ve teşvikiyle “Beni Her Gün Taşıyanlar” isimli şarkısını yeniden aranje etti. Adana Büyükşehir Belediye Başkanlığı Sanat Danışmanı MahmutTülek’inyönetiminde stüdyo çalışmalarını tamamlayan Abdurrahman Yağdıran, klip çekimleri için kamera karşısına geçti. Adana’nın tarihi mekanlarında çekilen klipte usta sanatçı, nostalji dolu eserini ortaya çıkardı.
KÖSTEKLİ SAAT HEDİYE ETTİ
Abdurrahman Yağdıran, Ankara’ya gidip, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’ye “Beni Her Gün Taşıyanlar” şarkısının 3 dakika 41 saniyelik klibin DVD’sinitakdim etti. Usta sanatçıyı makamında misafir eden, Devlet Bahçeli, klibi izleyip, beğenisini ifade etti. Devlet Bahçeli, Türk müziğine ömrünü adayan hemşehrisine köstekli saat hediye ederek, uğurladı. Abdurrahman Yağdıran, “85 yaşımda, ömrümün en güzel günlerini yaşatan ve bu eserin yapımında desteğini esirgemeyen Sayın Devlet Bahçeli’ye sonsuz şükranlarımı sunarım” dedi.
BAŞKAN SÖZLÜ’YE ŞÜKRAN ZİYARETİ
Abdurrahman Yağdıran, daha sonra Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü’yü ziyaret ederek, aynı klibin DVD’sini armağan etti. Devlet Bahçeli’yle birlikte çekildiği fotoğraflarını klip kapağında yayınlatan Abdurrahman Yağdıran, Başkan Hüseyin Sözlü’ye de teşekkürlerini iletti.
Anılarını ve sanatını “Postacı” isimli kitapta derleyen Abdurrahman Yağdıran’aklip çalışmasında da tam destek veren Başkan Hüseyin Sözlü, bereketli topraklara sahip Çukurova’da üreten insanların kültüre ve sanata çok değerli eserler kazandırdığını vurgulayıp, bu mirasta Abdurrahman Yağdıran’ın nadide bir yeri olduğunu belirtti.
“ADANA’YI ADANA YAPAN DEĞERLERİMİZDEN”
Başkan Sözlü, “Değerli büyüğümüz Abdurrahman Yağdıran, Adana’yı Adana yapan değerlerimizdendir. Kendisine hayırlı, uzun ömürler diliyorum. Biz de Adanalı hemşehrilerimiz adına Adana’nın değerlerine saygımızı, hürmetimizi gösteriyoruz” diye konuştu.
Yönetmenliğini Mahmut Tülek’in, teknik yönetmenliğini BülentBapir’in, set amirliğini Yusuf Delikoca’nınyaptığı Beni Her Gün Taşıyanlar şarkısının klibi, dünyanın en büyük sosyal video ağı youtube da müzikseverlerin beğenisine sunuldu.

EBRU BEKEN
NOVA MEDYA
GRUP BAŞKANI

Halil İbrahim Dinçel

Gazeteci-Yazar aynı zamanda Siyaset Bilimci olan Halil İbrahim DİNÇEL 20 Kasım 1966 İstanbul’da doğdu. Yayın ve yayımcılık hayatına çok küçük yaşlarda ÖTÜKEN Dergisinin elden dağıtımı ile başlayan DİNÇEL ulusal olarak yayınlanan TÜRKELİ-BİZİM ANADOLU-YENİÇAĞ-ORTADOĞU-HERGÜN-MİLLET-AYYILDIZ Gazetelerinin yanında YÖR-TÜRK-2023-YENİ AVRASYA-ORKUN dergilerinin de uzun yıllar Çukurova bölge müdürlüklerini yaptı.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir