25 ARALIK KURTULUŞ GÜNÜ ŞEHİTKAMİL’DE GURURLA KUTLANDI

ETKİNLİKLERDE YÜZLERCE KİŞİ GURURLU VE MUTLU ANLAR YAŞADI

Gaziantep’in düşman işgalinden kurtuluşunun 96. yıldönümü nedeniyle düzenlenen organizasyonlarda yüzlerce kişi haklı gururu ve mutluğu bir arada yaşadı. Aralık ayının başından bu yana devam eden etkinlikler, renkli anlara sahne oldu.

Şehitkamil Belediyesi tarafından 25 Aralık Kurtuluş Günü etkinlikleri çerçevesinde düzenlenen organizasyonlar, yüzlerce sporcunun ve vatandaşın katılımıyla gerçekleştirildi. Büyük coşkunun yaşandığı sportif organizasyonların kapanış seremonileri ve ödül törenlerinde katılımcı kulüplerin temsilcileri ve sporcuları ödüllerini Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu’nun elinden aldı. Sportif organizasyonların yanı sıra 25 Aralık Kurtuluş Günü etkinlikleri çerçevesinde düzenlenen, Türk Sanat Müziği ve Türk Halk Müziği eserlerinin seslendirildiği kurtuluş konserinde Gazianteplilere unutulmaz anlar yaşatan Genç Sesler Korusu, başarılı solo ve koro performanslarıyla konseri izleyen vatandaşlardan büyük alkış aldı.

ECDADINA YAKIŞIR BİR NESİL YETİŞİYOR

25 Aralık Kurtuluş Günü dolayısıyla düzenlenen sportif etkinliklere ilişkin açıklamada bulunan Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, şunları söyledi:

2. Geleneksel Orta Okullar Arası Futbol Kurtuluş Kupasında 19 ortaokulumuzdan 300’ü aşkın yıldız kramponu yeşil sahada buluşturduk. Kupanın heyecan dolu finalinin ardından katılan ve dereceye giren tüm okullarımızı bir kez daha kutluyorum. 3. Geleneksel Badminton Kurtuluş Kupasında dereceye giren 32 sporcumuzun ve Satranç Kurtuluş Kupasında dereceye giren sporcularımızın ödüllerini düzenlediğimiz renkli bir törenle takdim etmiştik. 5. Geleneksel Basketbol Kurtuluş Kupamızda ise 21 lisemizin mücadelesi devam ediyor. Dev adaların ve potanın perilerinin ödüllerini 28 Aralık 2017 günü Şehitkamil Belediyesi Atatürk Kültür ve Spor Merkezinde düzenlenen törenle takdim edeceğiz. Alleben 1 Yüzme Havuzumuzda düzenlenen 6. Geleneksel Kurtuluş Kupası, 490 sporcunun katılımıyla gerçekleştiriliyor. Yarışların ilk gününde farklı stillerde yüzülen serilerde dereceye giren sporcularımızın ödül kürsüsünde haklı sevinçlerini paylaştık. Halk oyunları kültür şenliğimizde ise 9 farklı gösteri grubundan 130 oyuncu ve 20 müzisyenimiz gün boyunca bizlere halk oyunlarımızın ve halk müziklerimizin en güzel örneklerini sundular. Çalışkan, sportmen, kültürlü, sanata önem veren ecdadına yakışır bir nesil yetişiyor ve bizler de onlarla gurur duyuyoruz. Organizasyonların düzenlenmesinde emeği geçen herkese yürekten teşekkür ediyorum.”

GENÇLERİMİZ, SANATIMIZIN GELECEĞİDİR

GAÜN Türk Musikisi Devlet Konservatuvarı Temel Bilimler Bölüm Başkanı Dr. Mehmet Söylemez yönetiminde 25 Aralık Kurtuluş Günü dolayısıyla düzenlenen Genç Seslerden Kurtuluş Konseri ile ilgili değerlendirmede bulunan Başkan Rıdvan Fadıloğlu, “25 Aralık Kurtuluş Günü etkinlikleri çerçevesinde düzenlendiğimiz Genç Seslerden Kurtuluş Konserinde genç sanatçılarımızla gurur duyduk. Gençlerimiz ecdadımızın bizlere yaşattığı gururu geleceğe taşıyorlar. Şehrimizde konservatuvarın olması müziğe ilgi duyan gençlerimiz adına büyük şans. Biz de elimizden geldiği kadar gençlerimizi desteklemeye, yanlarında olmaya, onlara daha çok fırsat vermeye devam edeceğiz. Gençlerimiz, sanatımızın geleceğidir. Konserde Türk müziğinin nadide eserlerini seslendiren genç öğretim görevlilerimize ve öğrencilerimize yürekten teşekkür ediyorum. İnşallah ülkemizdeki bu huzur ortamı devam ettiği müddetçe biz de bu tip organizasyonların sayısını arttıracağız” ifadelerini kullandı.

HALİL İBRAHİM DİNCEL

NOVA MEDYA GRUP

YÖNETİM KURULU BAŞKANI

Halil İbrahim Dinçel

Gazeteci-Yazar aynı zamanda Siyaset Bilimci olan Halil İbrahim DİNÇEL 20 Kasım 1966 İstanbul’da doğdu. Yayın ve yayımcılık hayatına çok küçük yaşlarda ÖTÜKEN Dergisinin elden dağıtımı ile başlayan DİNÇEL ulusal olarak yayınlanan TÜRKELİ-BİZİM ANADOLU-YENİÇAĞ-ORTADOĞU-HERGÜN-MİLLET-AYYILDIZ Gazetelerinin yanında YÖR-TÜRK-2023-YENİ AVRASYA-ORKUN dergilerinin de uzun yıllar Çukurova bölge müdürlüklerini yaptı.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir