15 TEMMUZ ŞEHİTLERİ İÇİN MERSİN’DEN İSTANBUL’A KOŞACAK

15 Temmuz hain darbe girişiminin 2. yıldönümü dolayısıyla 15 Temmuz şehitleri ve tüm şehitler için ‘Vefa Koşusu’ gerçekleştirecek olan Bekir Zengin, Mersin’den İstanbul’a Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz’ın desteğini alarak, koşmaya hazırlanıyor.

15 Temmuz şehitleri ve tüm şehitlere vefa borcunu ödemek adına ‘Vefa Koşusu’ düzenlemeyi kendine borç bilen ve Tarsus’ta amatör olarak atletizm sporu ile ilgilenen Bekir Zengin, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz’ın desteği ile Mersin’den İstanbul’a koşacak. Bekir Zengin, 1 Haziran 2018’de Burhanettin Başkan’dan devraldığı Türk Bayrağı’nı koşu boyunca sırtından indirmeyerek, 15 Temmuz Şehitler Köprüsü’ne ulaştıracak.

15 Temmuz hain darbe girişiminin 2. yıl dönümünde şehitlere ahde vefa borcunu ödemek isteyen Bekir Zengin, gerçekleştirmeyi düşündüğü koşu için sıkı antrenman programına başladı. Koşu için hazırlıklarını sürdüren Bekir Zengin, Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz’dan tam destek aldı.

Koşu, 15 Temmuz Şehitler Köprüsü’nde son bulacak

15 Temmuz şehitleri anısına uzun süredir bir şeyler yapmak istediğini ifade eden ve Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz’dan aldığı destekle hayalini gerçekleştirmek için ilk adımlarını atan Bekir Zengin,“Şehitlerimizin ve gazilerimizin ailelerine vefa borcum olduğunu düşünüyorum. O yüzden böyle bir koşu düzenlemek istedim. 15 Temmuz Vefa Koşum için 1 Haziran’da Mersin merkezden Mersin Büyükşehir Belediye Başkanım Sayın Burhanettin Kocamaz’dan devraldığım Türk Bayrağı ile yola çıkacağım ve 15 Temmuz Şehitler Köprüsü’nde koşumu sonlandıracağım. Ben koşumun sonunda köprüde Türk Bayrağımızı dalgalandırırken, şehit ailelerimizin ve Cumhurbaşkanımızın da orada olmasını diliyorum. Koşumu gerçekleştirirken Ankara’dan geçeceğim. Çünkü orada da şehitlerimiz oldu ve aileleri ile görüşmek istiyorum. 42 gün sürecek koşumun antrenmanlarına başladım. 2 aydır sürdürdüğüm antrenmanlarım koşu başlayana kadar da devam edecek” dedi.

“Elimden tutan Burhanettin Başkanımız oldu”

Koşuyu gerçekleştirebilmek için birçok yere başvurduğunu, yalnızca Mersin Büyükşehir Belediyesi’nden destek alabildiğini belirten Bekir Zengin,“Mersin Büyükşehir Belediyesi ile koşu için görüştüm ve planımı anlattım. Büyükşehir Belediye Başkanımıza çok teşekkür ediyorum. Destek için birçok yerle görüştüm ama elimden tutan Burhanettin Başkanımız oldu. Başkanımızla görüştükten sonra her şey değişti. Ben de bu desteği karşılıksız bırakmayacağım, Allah’ın izni ile koşu için elimden geleni yapmaya çalışıyorum. Burhanettin Başkanımıza sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum” şeklinde konuştu.

HALİL İBRAHİM DİNÇEL

NOVA MEDYA GRUP

YÖNETİM KURULU BAŞKANI

Halil İbrahim Dinçel

Gazeteci-Yazar aynı zamanda Siyaset Bilimci olan Halil İbrahim DİNÇEL 20 Kasım 1966 İstanbul’da doğdu. Yayın ve yayımcılık hayatına çok küçük yaşlarda ÖTÜKEN Dergisinin elden dağıtımı ile başlayan DİNÇEL ulusal olarak yayınlanan TÜRKELİ-BİZİM ANADOLU-YENİÇAĞ-ORTADOĞU-HERGÜN-MİLLET-AYYILDIZ Gazetelerinin yanında YÖR-TÜRK-2023-YENİ AVRASYA-ORKUN dergilerinin de uzun yıllar Çukurova bölge müdürlüklerini yaptı.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir